VASTU SKUPNOSTI IN NASELJA

Večna načela Naravnega zakona smo uporabili tudi za načrtovanje mest, skupnosti, stanovanjskih naselij, in celo za oblikovanje celotnih narodov. Načrti poleg zgradb vključujejo še trajnostne energetske sisteme, celovite programe ekološkega kmetijstva in napredna prometna omrežja.

Rešitev ni v tem, da ustvarjamo le ekonomsko, ekološko in okoljsko ravnovesje. K čemer mi stremimo je mesto, kjer ni zločina in revščine, in kjer ustvarjamo zdravje in ne ustvarjamo nesreč; kjer izboljšamo izobraževalne rezultate.

Ali je mogoče, da bi nas naše mesto prihodnosti naredilo bolj ustvarjalne, uspešnejše?

Ali nam lahko prinese srečo, odpre naše razmišljanje in morda celo okrepi duhovno izpolnitev?

Ali lahko uporabimo naravno inteligenco v grajenem okolju?

Ali je to mogoče in ali si tega želimo?

Koherenca, zaščita in harmonija se povečajo, ko vaš Mahariši Vastu dom obdajajo drugi domovi Vastu; zato je najbolj idealno življenje živeti v Mahariši Vastu skupnosti. Te skupnosti so lepe in poleg tega ustvarjajo tudi pozitivna družbena okolja.

Principe Mahariši Vastu, kot so načela orientacije, razmerja in pozicioniranje, uporabljamo tudi v načrtovanju mesta ali vasi – tako nekako kot pri načrtovanju in gradnji ene same Mahariši Vastu stavbe. Rezultat tega pa je, da do tistih, ki živijo v taki skupnosti, pridejo le negovalni in pozitivni učinki.

Kmalu bomo lahko z vami delili informacije o obstoječih Mahariši Vastu skupnostih po svetu. Če vas zanima več o določeni skupnosti, se obrnite na nas z emailom – z veseljem vam bomo povedali več.

Stran bomo kmalu dopolnili z opisi in slikami Vastu skupnosti po vsem svetu.

Kako oblikovati hišo po Vastu principih?

Pin It on Pinterest